måndag 25 mars 2013

Tummar upp!

Åtta stycken tummar upp av fyra specialister blev dagens resultat! Som jag skrivit tidigare var det en barnneurolog, en neurokirurg, en genetiker och en barnläkare som ville träffa Moa idag och alla gav henne en finfin OK-stämpel i rumpan. Skallen kan komma att rätta till sig aningens i den takt hon växer men hon kommer förmodligen alltid att vara osymmetrisk. Det är ingen fara för hjärnan och det "värsta" som kan hända är att hon får ha glasögon. I sammanhanget känns brillor som en bagatell.

De tittade även på hennes bröstkorg och tyckte även där att det faller inom ramen för vad som kan anses normalt. Barnläkaren tyckte inte att den var mjuk utan stadig och som den ska vara. Revbenens inåt- och utåtbuktande saknar betydelse för hennes hälsa.

Mamman och pappan är mycket lättade och vi tycker det är superskönt att kunna lägga detta bakom oss.
Barnläkaren kollade bland annat hennes reflexer och nån till grej som jag glömt och konstaterade att det nog är ett tag kvar innan hon börjar gå. Hon är helt enkelt inte redo fysiskt än. Lite skönt att veta på nåt konstigt sätt... Han påpekade också att ibland räcker det inte att korrigera åldern på prematurer, de bör få ännu längre tid på sig om det behövs utan att det är nåt konstigt. Och det låter ju väldigt vettigt det han säger. När fullgångna bäbisar ligger i magen och samlar kraft så får en premis stå ut med provtagningar och undersökningar. Inte konstigt alls om Moa inte går i augusti/september. Då är hon korrigerat 18 månader. Vem vet vad som händer tills dess?2 kommentarer:

 1. Härligt! Så skönt att kunna släppa det nu. :)
  Och så fin bild!

  SvaraRadera
 2. Grattis!
  Super nyheter!

  Och så klart världens finaste å gladaste Moa!

  SvaraRadera