fredag 14 september 2012

Fotografering.

Den stora fotostudion i Gävle erbjuder alla nyblivna föräldrar att gratis fotografera bäbisen vid sex månader om man samtidigt bokar upp sig på en ett-årsdito. Jag vill självklart föreviga min ögonsten så det var ingen tvekan... Men när Moa var sex månader (okorr.) kunde hon ju inte sitta och orkade inte hålla upp huvudet så högt = tråkiga bilder. Jag ringde då och fick höra att de brukar vara generösa med åldersräkningen när det handlar om för tidigt födda och bokade istället in oss i september. Och nu har vi varit där! Mamman planerade outfits och sydde så det glödde i maskinerna. Det slutade med att vi använde en. Men en väldigt söt sådan, se bild nedan. Hade tänkt fota i alla fall ett kort när vi var där men det hanns inte med. Min roll i det hela var att hålla Moa på bra humör och gärna få henne att le. Trodde inte det skulle bli några större problem för våran flinfia, men ack så fel jag hade. Moa var fascinerad av alla lampor, kameran, två främmande damer som jollade sig och gu vet allt. Jag tror jag sjöng "var bor du lilla råtta" minst 20 gånger under de 25 minuter vi var där. Några leenden lyckades vi med gemensamma krafter locka fram och tjejen som fotade trodde visst att hon lyckats fånga dom också. Nästa vecka ska vi dit och titta på resultatet och välja vilka vi vill ha förstoring på. Spännande, jag vill se nu!

Fredag innebär Bvc-besök för oss. Lite nära inpå det förra men alltid roligt att se hur mycket hon växt. Så mycket mer än att väga och mäta tror jag inte att det är eftersom hon klarade både sex- och åtta-månaderskontrollen sist. Jag tänkte passa på att fråga lite angående mat och om Moas sneda bakhuvudd. Det har blivit mycket bättre men öronen är fortfarande på olika djup på huvudet. Enligt doktor Sofia så är det inget som åtgärdas eftersom ögonen och pannan är parallella. Men det skadar ju inte med ett second opinion.

3 kommentarer:

 1. Åh vilka fina!! Har du gjort dem eller har du köpt?? Enja vill ha sånna sa hon... Söt Moa är!! Jag har inte ens tänkt på att öronen inte är jämn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Diademet är köpt på Lindex, tyllkjolen har jag nästan gjort. Jag slaktade en av mina underkjolar, sydde ihop och sydde på en midjemudd. Osså sydde jag ett par svarta tajta shorts hon fick ha under så att inte blöjan skulle lysa igenom. :)

   Tror inte man tänker så mycket på öronen, det är när man ser huvudet uppifrån som det syns mest. :)

   Radera
 2. ok =) Jättefint var det iaf! =) Gjorde du någon blogg-bok någon gång? Sugen på att testa men jag skulle vilja veta om det är värt det först ;) Enja verkar också älska fisk! Roligt! =)

  SvaraRadera