söndag 11 november 2012

Bvc, 11 månader och lite till.

För två kvällar/nätter sen påbörjade jag ett inlägg till bloggen. Precis skrivit en bra inledning när Moa vaknar. Och vill inte somna om inne hos sig så hon fick följa med mig in till vår stora säng. Problemet som då infinner sig är att om jag fipplar med mobilen vill hon också fippla med mobilen. Så det blev inget inlägg. Och igår blev det samma visa så nu gör jag ett nytt försök.

I onsdags var vi på Bvc igen, denna gång på min begäran eftersom jag inte kände mig helt trygg med föregående månads viktuppgång. Att hon dessutom stått still på sina 69 cm gjorde inte saken bättre. Men nu visade fröken upp betydligt trevligare siffror. Vågen stannade på 9050 gram och hon är nu 71 cm lång! På mindre än 11 månader har hon dubblat sin födelselängd! Kan avslöja att mamman fällde en tår inför en något förvånad Bvc-tant..
På eftermiddagen kom min mor med lilla övernattningsväskan. Väldigt trevligt och nåt vi pratat om ett tag. Dels ville hon träffa oss under mindre stressiga former och dels ville hon kika i lite affärer. Vanligtvis hälsar hon på en gång i veckan men oftast med en tid att passa. Jag och Pär såg såklart vår chans och så fort Moa sov flydde vi fältet. Givetvis hade mormor fått instruktioner innan vi for. Vi åkte ner på stan och åt på en favoritrestaurang. Både P och jag är vana att göra saker utan Moa men det här var nåt annat. Sist vi gjorde något tillsammans utan Moa var när hon opererade bråcket på Akademiska i mitten på mars. Väldigt trevligt att få förknippa "ensamtid tillsammans" med något positivt i fortsättningen! Efter drygt 2 timmar var vi hemma igen och tio minuter efter vi kommit innanför dörren vaknade Moa. Otroligt vältajmat.

I fredags blev Moa 11 månader. Nu är det alltså en månad kvar till hon fyller ett år, helt galet. Det känns väldigt overkligt just nu, speciellt om man tittar på bilder på vår lilla fågelunge. Det är ju fantastiskt hur människan (och vetenskapen) fungerar! Jag har börjat baka till den stora dagen och outfiten som hon ska ha på sig är nästan klar. Har en känsla av att allt utom jag kommer att vara redo den 9e december.

2 kommentarer:

 1. Så fin hon är er "stora " Moa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi är ju så stolta! :)

   Vi Annor får fantastiska döttrar...

   Radera