onsdag 7 november 2012

Hon är så söt när hon sover...

Finns det inte en låt som går så? Bo Kaspers Orkester? Mästerliga ord i alla fall, det är så sant. Sovande barn i allmänhet och Moa i synnerhet. Nånsin är mindre sött är när hon klöser mig med både fingrar och tår i sin strävan att komma uppåt i sängen. Hon vill gärna ha huvudet mot något. I spjälsängen funkar det, den är vadderad hela vägen runt. Men de gånger hon sover med oss går det inte lika bra. Halvt i sömnen sprattlar hon, tar spjärn mot madrassen och mig och häver sig uppåt tills boink. In i vår hårda huvudgavel. Och så är det ju inte skönt att ligga så då börjar hon gnälla och vakna till. Vet inte hur många gånger jag får dra ner henne på en natt. Och jag förstår inte att hon rivs så väldigt? Spelar ingen roll hur korta naglar hon har så gör det ont!

Dagtid verkar hon inte ha samma behov av att ha huvudet tätt intill något. Nappen och snutten räcker. Hon skulle säkert somna utan snutten också men varför göra det svårare än det behöver vara? Snutten innebär ett jättebra trötthetstest för oss föräldrar som ibland inte fattar nåt... Om hon är gnällig och vi misstänker att hon är trött lägger vi snutten mot hennes kind. Endera så drar hon snabbt bort den eller så borrar hon in ansiktet i den och sluter ögonen. Då vet vi.

2 kommentarer:

 1. "Det är den bästa av gåvor - att kunna sova lugnt..." :) Önskar att Axel hade fattat tycke för snutten, vilket fenomenalt knep för att kolla om det är trötthetsgnäll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den frasen betyder nog lite extra för småbarnsföräldrar! :)
   Japp, det är väldigt praktiskt att kolla läget med snutten... Du får förklara det för A.

   Radera