torsdag 28 februari 2013

Sjukling..

Natten till tisdagen vaknade Moa vid tre-tiden och var jätteledsen. Jätteledsen och brännhet. Eftersom hon hade 39,5 och var påverkad av febern fick hon Alvedon och hon somnade tack och lov om. Under tisdagen kände vi inte alls igen vår tjej. Hon ville mest sitta nära i soffan och hade ingen vidare aptit. Ersättning fick vi dock i henne så det kändes bra. Det märktes så tydligt så fort Alvedonet var på väg ur kroppen för då blev hon ännu gnälligare och oroligare i kroppen. När kvällen närmade sig bestämde vi oss för att ge Alvedon och Ipren tillsammans i förhoppningen om att hon skulle komma till ro och sova. Ack, så fel vi hade.
Vi fick nämligen en duracell-kanin! Så pigg och glad som hon var vid 21 hade hon inte varit på hela dagen och jag tror klockan var närmare halv två innan hon började krokna igen. Men sen sov hon som en slagen hjälte och vaknade lite piggare på onsdagen. Vi har inte behövt ge Alvedon i alla fall. Hon är fortfarande slö och varm men inte såpass att jag vill tempa henne. Hon åt till och med en halv burk mat så det finns hopp om tillfrisknande.

På fredag är det Moas bf-dag, dagen hon skulle fyllt ett år. Det är även min morfars födelsedag och tanken var att vi skulle gratulera honom på 93-årsdagen. Vi får se hur det blir med den saken, jag vill att hon är feberfri hela dagen idag för att jag ska släpa ut henne. Det här är Moas tredje förkylning, fjärde om man räknar snuvan hon hade på Neo. Det tycker jag är otroligt bra jobbat för en prematur! Det innebär en förkylning i kvartalet och det känns helt okej även om jag helst sett att hon aldrig behövde vara sjuk. Hon kanske har ärvt sin mammas immunförsvar, jag var väldigt sällan sjuk som barn och även som vuxen är det långt mellan gångerna.
Ja, ni får påminna mig om mina ord när hon börjar på dagis...

Dagis ja, det börjar närma sig. I höst är det dags för allvar igen. Jag börjar jobba den första maj och då går Pär hem. Det står inte på förrän det är augusti. Skulle gärna vara hemma med henne mycket längre men det ska bli trevligt att få en ekonomi igen.2 kommentarer:

 1. Hoppas lilla gumman snart mår bättre! Bra gjort att inte ha haft fler förkylningar än så. Imponerande :) Vi har haft en förkylning än så länge. Kanske lite snuva just nu hos Elicia. Men vi är nog extremt tråkiga ;)
  Hur länge har du varit hemma om du går tillbaka i maj? :) Jag börjar jobba i september. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, även fast en förkylning inte är hela världen så vill man ju inte sitt barn må dåligt. I nån form, ever! Hoppas de klarar sig vintern ut iaf!

   Jag blev inlagd på sjukan den 5e dec 2011 och det innebär att jag varit hemma ganska precis ett och ett halvt år när jag börjar jobba. Moa blir 17 månader veckan efter jag är tillbaka på jobb. Hon skolas in på dagis i aug är det tänkt,

   Det var sant det alla föräldrar sa till mig, tiden går fort! :)

   Kram

   Radera