torsdag 26 juli 2012

När livet tar en omväg.

Ibland händer det saker man inte rår över. Ibland svänger livet åt ett håll man inte trott. Ibland upptäcker man att man är någonstans där man inte vill vara. Man har hamnat i Holland istället för Italien. Ibland går det att boka en ny flygresa och man får åka till Italien ändå till slut. Ibland får man finna sig i att vara kvar i Holland. Då gäller det att lära om, att upptäcka det fina som finns med Holland. Att längta efter Italien hjälps inte utan man får fokusera på de vackra tulpanerna och allt annat som gör Holland till en vacker plats. Du befinner dig fortfarande inte på den plats du längtat till och trott att du var på väg till men du kanske upptäcker att Holland var ju inte så tokigt ändå.

Ovanstående är en personlig omskrivning av en dikt som skrevs av en förälder till ett barn med multihandikapp (har jag för mig). Jag ska leta reda på källa och original så fort vår bilresa är över. Den passar också bra in när man blir prematurförälder. För de allra flesta av oss går det att boka om resan så att vi hamnar i Italien till slut. Ibland går det fort och ibland tar det lite längre tid.

Idag har jag träffat en familj som jag och Moa ska gå höstpromenader med. Och vi kommer göra det i Italien.

4 kommentarer:

 1. Tack för besöket i vårt lilla Holland det värmde att träffa er och härligt för de små att ses längtar till höstpromenaderna i italien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att vi fick komma!

   Nästa gång kanske w är vaken oxå... :))

   Radera
 2. Igår insåg jag att vi komer nog inte att få åka till Italien, och inte heller stanna i Holland, känns som att vi är på väg mot frankrike istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt, jag hade visst missat att svara på det här...

   Jag tror att det inte spelar någon roll var man hamnar i slutänden, man bär alltid de man älskar med sig. :)

   Radera