söndag 8 april 2012

På turné

Igår var vi hembjudna till Moas Farmor på påskmat. Det var också första gången Moas kusiner och faster fick träffa henne. Moa tog det hela med ro och sov mest.
Idag var det Mormors tur och klockan tolv packade vi in oss i bilen för att åka mot Dalarna.


Som alla andra ungar sov hon sig igenom den timmeslånga bilfärden. Bra att ha som tjuvknep om det kniper nån kväll. Mormors sambo Olle tyckte Moa hade blivit så stor! Det var nog en månad sen han såg henne sist.

Även jag slås ibland över hur lång hon blivit och vilka runda kinder hon fått! Vår lilla tjej är inte så liten längre och bjuder då och då på riktiga smajl. Hon blir starkare och starkare i nacken, det var längesen hon lyfte och vred på huvudet när vi sitter med henne på bröstet. Idag gjorde hon en ny grej i babyskyddet, hon lutade sig framåt med huvud och axlar. Svårt att förklara men ungefär som en liten crunch. Och apropå crunches; hon har snudd på magrutor stackarn. Allt krystande som varit har antagligen trimmat hennes magmuskler lite onaturligt mycket. Tummen hittar hon titt som tätt och det är spännande var dag att se vad som ska hända på utvecklingsfronten. Något annat som vi märkt är att om har magknip så vill hon helst sitta upp. Vi pallar upp med kuddar och filtar bakom henne och då somnar hon oftast i lugn och ro. Hos mormor fick kökssoffan duga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar