lördag 10 mars 2012

Uppdaterat!

Till slut tog jag mig i kragen och letade reda på Moas viktdiagram så nu är fliken veckovikt uppdaterad. Blev påmind om att hon var nere på 913 gram innan hon vände igen. Tre månader senare är hon ett matvrak på fyra tunga kilon!
Jag begriper inte var hon gör av med all mat? Vi ökade ju från 80 till 100 delvis för att vi trodde att hon skulle äta lite glesare men icke. Kanske kanske märks det skillnad på natten men dagtid är det oftast var tredje timme. Men det klart hon blir ju större och kräver därför mer mat. Hoppa hennes goda aptit håller i sig, har läst om många prematurer som har matproblem.

När man surfar omkring bland bloggar och forum lär man sig en hel del. På gott och ont. Det är dumt att oroa sig i förväg men jag känner mig trygg om jag vet vad jag ska hålla utkik efter. Vad är vanligt? Vad kan man göra åt det? Nånting jag kommer vara uppmärksam på framöver är hennes koncentrationsförmåga, sitta-still-lekar. När bäbisar föds för tidigt utsätts deras hjärnor för mycket intryck som de egentligen inte är redo för. Det kan leda till problem med koncentrationen. Lyckligtvis går det att träna bort. Då tänker jag mig att det är bra att börja i tid.

Köpte en jättefin sovpåse till Moa för länge sen men den har varit så stoor åt henne att den till slut föll i glömska. Ikväll hittade jag på den och nu är den nästan för liten! Om man bortser från orangutangarmarna som PoP tydligen tror att bäbisar har...

2 kommentarer:

 1. Här äts det varannan-vartredje timme från 06.00-1900. Då trycker han i sej mellan 120-200. Sen sover han HELA natten! Nu är första tanden på gång så nu bökas det lite mer än vanligt..
  Snart vaknar ni av att hon inte vaknat när hon brukar på natten:)

  Sååå söt i bilstolen!:)
  Hon verkar växa riktigt bra eran sessa:) nästan ett kilo mer än min prins på BF-dagen:) o då har han ju 400g försprång på födelsevikten haha

  SvaraRadera
 2. Trots att jag vet att vi kommit väldigt lindrigt undan vad det gäller nattsömn så ser jag fram emot när hon sover hela nätter. Det är trots allt skönt att sova!

  Ja, jag har inget att klaga på vad det gäller hennes vikt! :)

  SvaraRadera