måndag 27 februari 2012

Väntar lite till.

På ronden idag var det ingen doktor Sofia med, utan en läkare som träffat Moa två gånger bara. Så vi är kvar, fortsatt övervakning på dotra.
Idag har det varit en riktigt bra dag. Moa har nappat alla mål och ligger än så länge plus på matkontot. Sätter i halsen minst tre gånger per matning men inga stora grejer. Skönt! Ni anar inte vad skönt!

Jag och Pär diskuterade tidigare vad vi ville ha "med oss" vid utskrivning. Ett andningslarm skulle vara bra och ett löfte om att få tillbaka sonden utan tjafs om vi märker att det börjar strula. Apropå strula så har Moas Hb sjunkit igen. Låg på 112 alldeles efter operationen och idag var det nere på 95. Får se vad vi ska göra åt det, om ens något. Undrar om de tagit provet om inte jag frågat efter det?

Imorgon är antagligen doktor Sofia tillbaka och jag skulle kunna tänka mig att vi blir utskrivna efter ronden. Nu har vi haft två episodfria dagar!!

Moa har tränat på att vara en Rocker, lika bra att börja i tid. På den undre är hon precis på väg att nysa, såg så roligt ut.

2 kommentarer:

 1. Underbart att höra att det går bra för söta Moa.

  Jag förstår precis hur du känner när ens lilla knyte sätter i halsen och bebisen får pulsfall.
  Får inte ni apnelarm med er per automatik? Får ni ge Moa järn droppar. Det har vi gjort sen neo tiden.
  Har ni prövat en massa olika flasknappar, så att det inte rinner så fort. Vi började med Eskas dinapp, den var ett utmärkt komplement till amningen, då den blir platt i munnen.

  Lycka till med allt nu.
  Och glöm inte att du världens bästa Moa mamma :-)

  SvaraRadera
 2. Moa får oockså järn, Niferex, sen neotiden. Hon verkar bara ta tid på sig med att kicka igång sin benmärg. 95 är ju inte oroväckande lågt på en i övrigt frisk bäbis men skumt att det sjunker...

  Apnélarm vet jag inte hur det blir med än. Man kan alltid fixa ett eget. :)
  Vi har den allra minsta dinappen, tror hon lär få lite mer tid på sig att lära sig äta ur flaska bara. Vi tar det väldigt lugnt och försiktigt vid matningarna. Säkert lite överdrivet men det skadar ju inte!

  Tack snälla söta du för dina ord!

  SvaraRadera