lördag 2 juni 2012

Har storleken betydelse?

Moas föreståndande halvårsdag för med sig en del frågor...

Ska vi gå över till Babysemp 2? Hennes mage har ju trots allt varit igång sen december.

Ska vi sluta ge järn och c-vitamin? Det står upp till sex månader på flaskorna.

Bör vi byta till de större napparna? De är ju trots allt från sex månader...

Om vi börjar med nappstorleken så köpte jag två nya nappar idag på chans. Hade ingen större förhoppning om att hon skulle ta dom eftersom Esskas Happy-nappar inte är anatomiska och hon har ju varit väldigt tydlig vad hon föredrar för nappar. Anledningen till att jag gärna skulle vilja byta är att de nya är mycket luftigare än de gamla mindre. Nu när det börjar bli varmt ute och hon har börjat dregla mer får hon ibland utslag runt munnen och kan det undvikas, ja tack. Och tro det eller ej, men hon gillade dom. Tog den på en gång när jag erbjöd och somnade så nöjt. Men nu har jag börjat fundera om det på något vis kan vara farligt att ha för stor napp. Min förståndiga sida säger att hon inte skulle ta den om den var för stor, men tvivlet viskar man vet aldrig.

Vad det gäller medicinerna antar jag att det bara är att ringa Neo för att få svar men någonstan vill jag inte besvära heller. Vi borde snart bli kallade till det första återbesöket och då är det lämpligt att fråga. Det står som sagt sex månader på flaskorna och jag undrar om det är korrigerat eller okorrigerat som menas? Å andra sidan skadar det inte att fortsätta ge tills flaskorna är slut. Vi har ännu inte börjat med gröt så hon får inte i sig järn på nåt annat sätt. Hörde att i Danmark får alla nyfödda järntillskott. (Nu är ju danskarna som dom är men...)

Babysemp 1 eller 2, det är frågan. Det finns två sätt att tänka på och jag vet inte vad som är rätt. Hon har fått mat via munnen sen hon föddes. Hon föddes för sex månader sedan. I sex månader har hennes mage och tarmar hanterat flytande föda. Det talar för att det är dags att byta. Men hon skulle egentligen varit född för tre månader sedan, mage och tarmar var inte färdiga förrän då. Det talar för att vi ska hålla kvar vid Babysemp 1. 

I mångt och mycket är hon äldre än sina korrigerade tre månader men i en hel del är hon yngre än sina okorrigerade sex månader. Så hur tänker man?
2 kommentarer:

 1. Vi fortsatte med babysemp1 till Hugo började äta mer "på riktigt" med mat, eftersom 1 är ersättning o 2 är tillägg. Min bvc sköterska sa att så länge det "bara" är nån tesked smakprov av mat behövs babysemp1 o det va ingen brådska att byta. Va bara nån månad sen vi bytte o Hugo vart 8 månader (okorr) den 26:e
  Järnet sa dom till oss va den okorrigerade åldern så vi slutade direkt på 6 månaders dagen( som vi längtat!!)

  Men jag håller med dej, det är svårt att veta.. Speciellt när ALLA verkligen säger olika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamendåså, då fortsätter vi i lugn och ro med Babysemp 1 så länge. Tack för att du svarade på det! :)

   Järnet ger jag nog flaskan ut så får det vara bra sen.

   Kram på dig och Hugo!

   Radera