måndag 25 juni 2012

Anna hjärta Znok

Det här med att sy var riktigt roligt. Mössorna har givit mig blodad tand och eftersom jag faktiskt gick och köpte mig en Overlock-maskin skulle det vara synd om det stannade vid mössor. Sen att jag inte begriper mig på maskinen behöver vi inte tala så högt om... Man lär så länge man lever och jag har en perfekt minimodell här hemma som inte bryr sig om vad jag sätter på henne. Stackarn. Jag har faktiskt fått förfrågningar om jag syr till försäljning! Roligt, men jag funderar fortfarande. Det är en sak att sy och ge bort och en helt annan att sy och ta betalt. Högre krav på mig själv om inte annat. Å andra sidan har jag fått in snitsen på mössor så vi får se. Just nu sitter jag och sprättar isär ett plagg som jag ska utgå ifrån när jag ritar upp ett eget mönster, ska fixa till några saker som passar min smak bättre. Tänk vad bra det skulle vara att kunna sy till Moa. Och kanske ett linne till mig själv. Då kan jag säga som Lena Ph; jag syr mina egna kläder!

Znoks hemsida finns det en massa fina tyger. Det är svårt att inte handla när man är där och kikar. Jag handlade såklart....

Det här tyget har jag sett som linne till vuxen, kanonfint.
Och kanske en klänning till Moa?


Det här tyget är superfint till barn, beställde ett matchande enfärgat i cerise till.
Ugglor är så fina.Violtyget tyckte jag inte alls om förrän jag såg ett plagg i det. Jättefint var det så det åkte ner i varukorgen tillsammans med ett matchande turkost enfärgat. Det här tyget är jag sugen på att sy ett linne till mig själv i. Och självklart nåt till Moa.


Tänk om man skulle kunna sälja såpass att man kunde försörja sina tyginköp, vad praktiskt det skulle vara. Jersey- och trikåtyger är inte gratis har jag upptäckt.

För övrigt har Moa hängt mesta med pappa idag, jag fick en rejäl sovmorgon och sen har jag passat på att städa ordentligt. Skönt att ha det gjort men jag har saknat lillefis idag trots att vi varit i samma hus hela dagen. Konstigt va?

2 kommentarer:

  1. När jag låg på NEO "träffade" jag en annan prematurmamma vars barn var mycket äldre tack vare att hon sålde egensydda prematurkläder på tradera hon var ett stort stöd (via meil) under hela NEO tiden, sen träffades vi på prematurföreningen västs årliga picknik det va jätte kul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har oxå kontakt med en Neomamma och hennes son. Skönt att ibland få umgås med någon som gått igenom samma sak.

      Radera