onsdag 2 maj 2012

Att vara mamma till Moa,

Att vara mamma till Moa är alltid underbart men i sanningens namn; när det är en gnällig dag är det underbara ganska långt ner på listan av känslor.

Sen får man dagar som idag och då vet jag knappt var jag ska ta vägen för det känns som om hjärtat är på väg att växa ur kroppen på mig. Vi började dagen med ett solskensleende när jag kikar över kanten på hennes vagga. Efter frukost sitter vi ansikte mot ansikte, hon på mina knän, och har vår längsta konversation hittills. Hon log i massor och "pratade" tillbaka och iakttog noga min mun när jag pratade med henne. Och det höll i sig hela dagen. Så fantastiskt att hon så tydligt vill lära sig att kommunicera. Vädret kanske påverkade henne positivt också?

Imorgon ska vi till sjukgymnasten på kontroll, något de gör på alla för tidigt födda. Då ska jag passa på att fråga hur jag kan få henne att sluta favorisera högersidan på huvudet. Flickstackaren är ju alldeles sned! Hennes vänstra axel knakar lite för ofta för att mamman ska vara lugn..

4 kommentarer:

 1. Vad kul med lite prat! =) Enja var också ovanligt pratig idag, kanske är vädret ändårå? =P

  Vi har inte fått ngn info om att man ska till sjg, blir man kallad till det eller måste man boka själv?

  SvaraRadera
 2. Vi blev kallade så det borde väl ni också bli? Vi tillhör väl samma landsting om jag inte är helt ute och cyklar... Går och väntar på kallelse till riskbarns 3månaderskoll också.

  SvaraRadera
 3. Snea barn är tydligen inte helt ovanligt ;)

  Miriam och andra barn får ofta en favo sida för att man ofta bär dom på samma axel/höft.

  Vi har med vår sjukgymnast på alla kontroller.
  Hon såg att Skruttfia var lite sne på hennes 3 mån kontroll. Men nu gympar pappa med henne var dag. Inom en vecka hade vi tränat bort det mesta.

  Man älskar sin partner sen innan.. ändå kan man älska sitt barn 1000 ggr om. Hur mycket kärlek rymmer vi ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört det där med favoritsida men när skallen blir sned känns det tråkigt. I kroppen är hon rak och fin så vitt jag kan se. Men jag hoppas att jag kan få lite tips angående huvudet... :)

   Mmmm kärleken till barnet har nog ett alldeles eget hjärta!

   Radera