fredag 4 maj 2012

Moa tvärtemot!

Vår fröken befinner sig just nu i ett utvecklingssprång. Hon lär sig att händerna är hennes egna och kan ligga länge och bara titta på dom för att sedan stoppa in dom i munnen med allt större precision. Hon blir också alltmer intresserad av färger och mönster, pappas jobbtröja är väldigt spännade och det illgröna Qet på den studeras noga. Hon följer oss med blicken på ett helt annat sätt nu och vi upplever att hennes vilja att kommunicera med oss blir starkare för var dag. De tre senaste dagarna har varit väldigt spännande för oss föräldrar. På Moa märks det såklart också. Det är jobbigt att lära sig nya saker, hon sover lite mer än vanligt men har svårare att komma till ro. Aningens gnällig och vill helst vara nära. Så långt följer hon mallen och pålästa som vi är har vi vetat vad handlat om. Tills ikväll. Hon kinkade och skruvade på sig efter maten och ville inte riktigt slappna av i famnen, så vi provade på ren chans att lägga henne i vagnen. Förberedda på en olycklig unge. Men inte, hon började genast jollra och var bästa kompis med sin eldfluga från Lamaze. Nöjd, tillfreds med livet. Nu har hon legat där i en kvart. Filosoferar, tittar på sina händer, suger på fingrarna. Sover inte men är lugn och trygg. Mamman och pappan är mest förbryllade! Var tog närhetsbehovet vägen?

Det här med att få barn avspeglas i allt jag gör, allt jag planerar, som sig bör. Så nu när jag äntligen får sätta tänderna i trädgården har jag ett lite annat perspektiv än innan. Jag har fått tag på en jättefin paviljong i smide som ska stå på gräsmattan. I paviljongen ska det ligga marksten och på markstenen stå en sittgrupp. För när Moa blir större räknar jag med att tillbringa mer tid nere på gräsmattan än uppe på altanen. I varje hörn på paviljongen ska en klematis få slingra sig upp och jag tror det blir dessa:

(bilder lånade från: Trädgårn i Söderfors)

Den här heter Pink Flamingo och har lång blomning och får fina fröställningar. Hade den i min förra trädgård.

Här har vi Summer Snow och valdes för att den doftar! Har även ganska lång blomning.

Masquerade vill jag ha för att den är så fin, har en lång blomning och knyter ihop färgskalan lite.

Det här är Fireworks och tillför lite djup med sina mörka färger.

På långsidorna mellan de olika klematiserna vill jag sätta smultron och lavendel. Då gör det ingenting om en en liten Moa får för sig att smaka. Det kommer att ta ett tag innan plantorna vuxit till sig tillräckligt men tanken är att de ska klänga sig upp och bilda ett tak. Paviljongen fick jag förresten köpa av samma ställe där jag lånat bilderna från. De skulle göra sig av med sin och jag hade turen att fråga i rätt tillfälle. Längtar till vi ska hämta den och då passar jag på att köpa mina fina klematis också. Kanske slinker det med nåt annat, vem vet? Så här ser paviljongen ut på sin nuvarande plats:

2 kommentarer:

 1. Vilken fin pergola.
  Jag har tidigare bott i hus. Längtar tills vi kan göra det igen. Så mysigt att fixa i trädgården!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag tror den blir jättefin i vår trädgård. När solen skiner är det trevligt med trädgård... :)

   Radera